Át akarták venni a rendőrök feladatait a mexikói önkéntesek

bűnügy
2013 július 23., 06:28

Los Reyes város 300 álarcos, egyenpólót viselő tagja összegyűlt a városháza előtti téren, és bejelentették, hogy átveszik a rendőrség feladatait a városban. Néhány perccel később három támadó tüzet nyitott rájuk, agyonlőtt közülük hármat, egy rendőrt és egy járókelőt.

A gyűlés előtt az önvédelmi erők sajtótájékoztatót tartottak, és ezen bejelentették, hogy megtisztítják a várost a bűnözéstől, és hogy beszélni akarnak a polgármesterrel. Megvádolták a rendőrséget azzal, hogy összefonódott a szervezett bűnözéssel, és arra kérték a szövetségi rendőrséget és a hadsereget, hogy vezényeljen hivatásosokat a városba.

Az utóbbi időben több önvédelmi csoport alakult Michoacánban és a szomszédos Guerrero államban, de több esetben felmerült a gyanú, hogy az önkéntesek törvényt szegnek, megsértik az általuk őrizetbe vett emberek jogait, vagy egyes esetekben együttműködnek a bűnözőkkel.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.