Ez lenne napjaink konzervativizmusa? David Cameron már a pornótól is megvédene minket!!

külföld
2013 július 23., 16:16

Hol van már a régi idők konzervativizmusa, aminek egyik alapelve volt, hogy az állam lesz szíves békén hagyni az alattvalókat, főleg atekintetben, hogy mit csinálnak otthon, a négy fal között? David Cameron, Nagy-Britannia tory miniszterelnöke most olyat talált ki, ami még az óceán túlpartját, az Egyesült Államok keleti partvidékét benépesítő progresszívektől és balliberálisoktól is durva lenne. Automatikusan blokkoltatná a pornót!

Cameron javaslata alapján Nagy-Britanniában a jövőben az internetszolgáltatók csak akkor nem szűrnék ki a szexuális tartalmat a netről, ha a felhasználó konkrétan kéri. Mármint nem a szűrést, hanem azt, hogy nézhessen pornót is. Vagy mondjuk olyan tartalmakat, amiket a durva szűrők valamiért pornónak minősítenek. Mondjuk pár anatómiával foglalkozó weboldalt. Vagy a brit kisváros, Scunthorpe weboldalát, mert a nevében szerepel a cunt, ami egy nagyon csúnya szó a pinára angolul. Vagy bármit, amiben benne van az, hogy sex. Például egy arkansas-i rágcsálóírtó weboldalát, az arkansasextermination.comot.

A brit onlineipar fel is háborodott.

Egy politikus nem lehet képes sikeresen blokkolni az online pornót. Úgy látszik, ezt nem képesek felfogni.

Ezt a korábbi Yahoo- és Apple-alkalmazott, Dominique Lazanski mondta. Ő ismerte az internetszolgáltatók és a kormányzat között két évig tartó egyeztetések részleteit is. "Amíg a tárgyalóasztaltól hazaért a miniszterelnöki rezidenciára, valami megváltozott" - mondta Cameron javaslatáról. A szabadságjogi aktivisták szerint Cameron fejében összekeveredtek a dolgok. Az még rendben volna, hogy az extrém pornó, például a szimulált nemi erőszak letöltése bűncselekménynek minősülne. De a legális pornó forgalmazásának korlátozása már alkotmányos jogokat sért.

Via The Daily Beast

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.