Rióban haknizik a pápa, az utcán áll a bál

bűnügy
2013 július 23., 04:38

Megérkezett Rio de Janeiróba Ferenc pápa, hogy erősítse a katolikus egyház kapcsolatát a világ minden részéből odaözönlő fiatalokkal.

photo_camera Odabent ez van: Ferenc pápa Brazília elnökével, Dilma Rousseffel. Fotó: Reuters

Az érkezés nem volt erőszakmentes, a rendőrség már össze is csapott azokkal a tüntetőkkel, akik sérelmezik, hogy a pápa látogatása 53 millió dollárba (majdnem 12 milliárd forintba) került. A tüntetők Molotov-koktélt vetettek be, amire a rendőrök könnygázzal és vízágyúval válaszoltak.

Egy AFP-s fotóriportert kórházba kellett vinni, mert egy rendőr a nagy rendteremtésben fejbe verte gumibottal.

photo_camera Odakint meg ez van. Fotó: Reuters

 

A fiatalok, akikből a hírek szerint úgy kétmillióan özönlenek most Rióba, a World Youth Dayen vesznek részt, amit magyarul Katolikus Ifjúsági Világtalálkozónak neveznek, és II. János Pál alapította még 1984-ben. A helyi rendőrség korábban közölte, hogy félti a helyi bűnözőktől a szép számmal özönlő katolikus fiatalokat, a rohamosztagok már edzenek egy ideje.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.