György Sándor Lajos herceg lett a kisherceg neve!

A dolog annyira nem meglepő, mert sokan tippeltek arra, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegnő újszülöttje, aki valószínűleg valamikor a brit trónra is felül majd, György lesz.

A történelem során a brit trónon hat György király ült már, többek között Erzsébet királyné elődje is, tudják, az a dadogós ember, akiről nemrégiben film is készült, A király beszéde címmel. Neki egyébként a valódi neve Albert volt, a családnak csak Bertie.

A Lajos Vilmos herceg negyedik neve, az Alexander (Sándor) pedig a BBC királyi családi tudósítója szerint Katalin hercegnő kedvence, de a mostani királynő középső neve is hasonló, Alexandra.

Egyébként nem kell feltétlenül György néven uralkodnia a gyereknek, ha nem szeretné, választhat magának másik királynevet, a már említett Albert is így tett.

Szerdán a királynő is meglátogatta a gyereket és harminc percet töltött harmadik dédunokájával. A BBC szerint ekkor jelentette be neki a páros, hogy akit nézeget, Györgynek hívják.

via Refinery29, BBC

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.