Így nézett ki Samantha Geimer, amikor Roman Polanski megerőszakolta

Tbg
FILM
2013 július 24., 16:03

A The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanski azaz A lány: Élet Roman Polanski árnyékában címmel szeptember 17-én jelenik meg az a könyv, amiben a filmrendező szexuális erőszakjának 13 évesen áldozatul esett Samantha Geimer írt.

The_Girl_Book_Cover_html

A most ötvenéves nő nem véletlenül választotta ezt a képet. Szeretné saját történetét visszaszerezni Polanskiról, hiszen a botrány kirobbanása, 1988 óta csak az ő fotóit lehetett látni.

Több vagyok, mint egy szexuális áldozat. Ezt a történetet már düh nélkül, de jó okból mondom el - ezzel a történettel szeretném visszaszerezni az identitásomat

- nyilatkozta tavalyi sajtótájékoztatóján.

Polanski 1977-ben erőszakolta Jack Nicholson házában az akkor tinédzser korú lányt, akit előtte három héttel fotózott le félmeztelenül annak lakásában. Az erőszak is egy fotózás alkalmával történt, ahol midenféle bódító szereket adtak a modelleknek.

Ez a fotó is a polgári per útján került hozzá, aminek a végén félmilió dolláros kártérítést ítéltek meg neki. Polanski az ügy miatt 1978 óta nem járt az USA-ban, ahol azonnal letartóztatnák.

via Cink, via Hollywood Reporter

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.