Mi legyen a kisherceg neve?

külföld
2013 július 24., 08:14
photo_camera REUTERS/John Stillwell

Kedden hazavitték szülei a kórházból a Kensington Palotába a kisherceget, aki már túl van az első királyi integetésen - hadonászáson - is, így most már az életét meghatározó következő fontos döntésre lehet koncentrálni. Mi legyen a gyerek neve?

A brit bukmékereknél a György vezet, ezt 7/4-es oddsszal adják. A György jelentése farmer, földmíves. Népszerű név a királyi családban, már hat György király is volt, az utolsó a regnáló II. Erzsébet édesapja, a kisherceg ükapja. Ellene szól, hogy a 19. században volt egy György nevű cambridge-i herceg - ezt a rangot kapja majd az újszülött is -, aki nem volt túl népszerű a királyi udvarban. Pláne azután, hogy egy olyan színésznőt vett feleségül, akinek három férfitól volt négy gyereke. A Fekete Vipera György hercege pedig egy elkényeztetett, gyerekes pénzszóró idióta volt.

Jakab, 4/1-es oddsz. Jelentése kitúr, kiszorít. Két későközépkori - vagy ha úgy tetszik, koraújkori - király is viselte ezt a nevet. Mondjuk II. Jakab sorsa alapján nem feltétlenül ideális választás, mégiscsak számüzetésben halt meg. És Vilmosnak már amúgy is van egy Jakab nevű unokatestvére. De Katalin fivérét is így hívják, és Katalin szereti a fivérét.

Sándor, 7/1-es oddsz. Jelentése az emberek őrzője A Skótok biztos szeretnék, III. Sándort az ország legjobb uralkodójának tartják. Csak aztán mindenki Nagy Sándorral viccelődne, az pedig kinek kell.

Henrik, 12/1-es oddsz. Jelentése a ház ura. Henrikből volt egy pár, személyes kedvencem VIII., akit méltánytalanul csajozási szokásairól ismer az átlagember. Pedig a brit világbirodalom megalapozójaként is megérdemelné. Egyébként Harry herceget igazából Henrynek hívják, így ha róla neveznék el a gyereket, az talán kárpótolná, hogy immár csak negyedik az öröklési sorban.

Lajos, 12/1-es oddsz. Jelentése híres harcos. A Lajos inkább a francia uralkodók névválasztása volt, de az újszülött nagyapjának kedvenc bácsikáját, Louis Montbatten lordot is így hívták. Vele 1979-ben végzett az IRA.

Végül nézzük a kevésbé esélyes neveket, amiken cserébe jól szórakoznánk.

  • Alfréd, 40/1
  • Wilfrid, 60/1
  • Archie, 80/1
  • Lukács, 100/1
  • Tóbiás, 150/1
  • Barack, 250/1
  • Hashtag, 500/1

Via The Daily Mail

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.