Nem fogy elég jól az Ipad

Apple Inc., a világ egyik legnagyobb piaci tőkeértékű nyilvános részvénytársasága közölte, hogy zsinórban a második negyedévben csökkent a profitja éves összevetésben, a majdnem egy évtizedig tartó folyamatos nyereségnövekedés után. Az Apple adózott eredménye 22 százalékkal 6,9 milliárd dollárra, részvényenként 7,47 dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Az értékesítési árbevétel 35 milliárd dollárról 35,3 milliárd dollárra nőtt. Elemzők kisebb, 7,31 dolláros részvényarányos eredményre, és a tavalyihoz képest stagnáló bevétellel számoltak.

Pedig Iphone-ból 31,2 millió darabot adtak el, 20 százalékkal többet, mint tavaly. A negyedévben az Iphone-ok átlagos eladási ára 581 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 608 dollárról. A másik húzó termék az Ipad, amikből a tavalyi második negyedévhez képest 17 százalékkal kevesebbet, 14,6 milliót sikerült eladni. A tőzsdeidőn túli kereskedésben az Apple árfolyama 5 százalék körüli emelkedéssel 441 dolláron állt.

(MTI)

Ha további kérdésük van a profitról, remélem, Pataky Attila szavai választ adnak mindenre:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.