Nem fogy elég jól az Ipad

gazdaság
2013 július 24., 05:51

Apple Inc., a világ egyik legnagyobb piaci tőkeértékű nyilvános részvénytársasága közölte, hogy zsinórban a második negyedévben csökkent a profitja éves összevetésben, a majdnem egy évtizedig tartó folyamatos nyereségnövekedés után. Az Apple adózott eredménye 22 százalékkal 6,9 milliárd dollárra, részvényenként 7,47 dollárra csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Az értékesítési árbevétel 35 milliárd dollárról 35,3 milliárd dollárra nőtt. Elemzők kisebb, 7,31 dolláros részvényarányos eredményre, és a tavalyihoz képest stagnáló bevétellel számoltak.

Pedig Iphone-ból 31,2 millió darabot adtak el, 20 százalékkal többet, mint tavaly. A negyedévben az Iphone-ok átlagos eladási ára 581 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 608 dollárról. A másik húzó termék az Ipad, amikből a tavalyi második negyedévhez képest 17 százalékkal kevesebbet, 14,6 milliót sikerült eladni. A tőzsdeidőn túli kereskedésben az Apple árfolyama 5 százalék körüli emelkedéssel 441 dolláron állt.

(MTI)

Ha további kérdésük van a profitról, remélem, Pataky Attila szavai választ adnak mindenre:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.