Sokkal több a gyorsított eljárás Budapesten

jog
2013 július 24., 07:08

Budapesten 2012-ben 387 esetben, idén eddig viszont már 890 gyorsított eljárást folytattak le a bíróságok. Az ilyesmire akkor van lehetőség, ha nyolc évnél nem súlyosabb büntetéssel fenyegető ügyben minden szükséges bizonyíték a rendelkezésre áll.

Sok ilyen esetet hoznak a szondáztatáson megbukott sofőrök, mert az új Btk.-ban szondáztatáskor már nem nem az alkoholos befolyásoltságot mérik, hanem a véralkoholszintet, azaz az mindegy, hogy az alkohol milyen hatással volt a fogyasztóra. Ezért elég a rendőri jelentés, a szakértői megerősítés, és a szondáztatáson lebukott vezetőt már mehet is a bíróság elé.

A hirtelen gyorsulás a Népszabadság cikke szerint az új fővárosi főügyész, Ibolya Tibor érdeme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.