A Margitszigeten dolgozik a rendőrló

ÁLLAT
2013 július 25., 08:21

S., a négyéves fekete mén pár hónapja került a Készenléti Rendőrség lovas állományába, és most a Margitszigeten kezdett szolgálni.

1a

A rendőrség lírai leírása a lóról:

A többi lóhoz képest szokatlanul fiatal, Nónius fajtájú csikó mozgásával és nyugodtságával már a kiválasztáskor elbűvölte bíráit. Bemutatásakor lovasa akaratát elfogadva és neki engedelmeskedve lépett, ügetett, vágtázott. Az emberhez való viszonya kimagaslóan pozitív, barátságos és érdeklődő volt. A lenyűgöző bemutató után egyértelmű volt, hogy helye van a Készenléti Rendőrség szolgálati lovai között. Miután a Lovas Alosztály istállójába szállították, megkezdődött kiképzése.

2a

A megváltozott körülmények iránt roppant érdeklődő, azokra rendkívül fogékony S. gyorsan megbarátkozott új otthonával, és az idősebb lovakkal, az önitató használatát könnyedén elsajátította, étvágya nem változott, súlyban és méretben is gyarapodott, fejlődése azóta is töretlen. S.-t az istállóba kerülése óta folyamatosan és rendszeresen képzi lovasa, Sz. Tibor r. főtörzszászlós.

3a

A lovak iránti szeretete által vezérelve a rendőrség lovas egységéhez 25 évvel ezelőtt jelentkezett, mára jelentős szakmai tapasztalattal bíró rendőr sok időt tölt a lovakkal. S. belovaglása, illetve felkészítése során sikerrel kamatoztatta a korábban szerzett lovas edzői tapasztalatát is. S. rövid idő alatt elért fejlődésére, lovasa iránti szeretete és bizalma erősödésére méltán büszke lovasa is.

4a

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.