Dick Cheney kedvenc óriásvállalata bizonyítékokat semmisített meg

2013 július 26., péntek 4:57

Az iraki háborút követő zsíros megbízások helyreállítási munkák során világhírűvé lett Halliburton vádalkú keretében, kétszázezer dolláros bírság fejében bűnösnek vallja magát bizonyítékok megsemmisítésében.

A cég - aminek egy időben Dick Cheney volt az elnöke, aki az idősebb Bush hadügyminisztereként és az ifjabb Bush alelnökeként is számos megbízással tömte ki volt munkáltatóját - a vádalkú alapján a Deepwater Horizon fúróhajó 2010-es balesetének bizonyítékait tüntette el. A baleset ökológiai katasztrófát okozott a Mexikói-öbölben, New Orleans partjainál.

A Halliburton a fúrás helyén, az alapozásban segített, a cég cementezte le az alapot. Az alapban 21 rögzítőgyűrű vol, de a Deepwater Horizon a BP olajcég spórolási ötletéből csak hatot használt. Ezt a Halliburton ugyan ellenezte, de utána készségesen megsemmisítette a két szimulációt, amely bemutatta a különbséget a 6 pontos és a 21 pontos rögzítés hatásai között.

Via The Atlantic Wire

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt