Rendőrökkel csaptak össze a kormányellenes tüntetők Peruban

REUTERS/Mariana Bazo

Több ezer kormányellenes tüntető útját próbálták elállni perui rohamrendőrök Limában. A tömeg a növekvő korrupció miatt tüntetett, és megpróbáltak eljutni a törvényhozás épületéig. A rendőrök viszont ezt nem találták jó ötletnek, és könnygázzal meg vízágyúval kezdték oszlatni a tömeget.

Ezután az összes, hasonló tüntetéseken is megjelenő elem felbukkant: a fiatal tüntetők köveket dobáltak vissza a rendőrökre, de voltak, akik az államfő, Ollanta Humala nevével díszített koporsót gyújtottak fel. Az elnökre azért dühösek a fiatalok, mert 2011-es beiktatásakor a közszféra korrumpáltságának csökkentését ígérte, de ebből semmi nem valósult még meg.

Az elnök még soha nem volt ennyire népszerűtlen, 33 százalékra mérték a támogatottságát a legutóbbi kutatásokon. Elemzők szerint Humala úgy veszítette el a baloldali tábor támogatását, hogy közben jobbról sem tudott senkit megszólítani.

A tüntetés során 15 embert vettek őrizetbe. (via RT)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.