Utóbbi idők legjobb diplomáciai párbeszéde

külföld
2013 július 28., 06:24

BQN0hBICYAAlvkA

A korábbi svéd miniszterelnök, jelenleg külügyminiszteri tisztet betöltő Carl Bildt mikroblogján háborodott fel az egyiptomi vérengzéseken, és a biztonsági erők felelősségre vonását sürgette, Az országába delegált egyiptomi nagykövet, Osama el Magdoub persze nem bírta ki, hogy ne egészítse ki a minisztert, hogy azok nem békés tüntetők voltak, hanem felfegyverzett csőcselék (még ha ezt a svédeknek nehéz is megérteni, tette hozzá.)

Blidt lecsapása alapján, hogy akkor biztos ők lőtték mind fejbe magukat, olyan, mintha a miniszter Daily Show forgatókönyvírója lenne mellékállásban. Az egyiptomi követ utána még érvelgetett egy darabig, de a miniszter azokra már nem reagált. (via mitillix/zeynep)

Egyiptomban egyre feszültebb a helyzet, az amerikai külügyminiszter, John Kerry is arról beszélt, hogy az országot vissza kell hozni a polgárháború széléről.

A legfrissebb információk szerint több mint százan haltak meg, miután a hadsereg katonái a Murszi szabadon engedését követelő tömegbe lőttek szombaton. Ez volt a legnagyobb tömeges mészárlás, amióta Mubarakot eltávolították a hatalomból, két és fél évvel ezelőtt. A szemtanúk beszámolói szerint a katonák a gyilkolásra mentek, fejre céloztak.

Arról, hogy milyen most külföldi újságíróként az országban dolgozni, Jászberényi Sándor írt egy riportot az Átlátszón.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.