Csütörtöktől oda a kommunisták nyugdíjpótléka

POLITIKA
2013 július 29., 14:27

Ahogy azt korábban Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára mondta, augusztus 1-től megvonják a kommunisták nyugdíjpótlékát (havonta kb. 8-16 ezer forint). Az erről szóló határozatokat május 31-én kipostázták a 142 érintettnek.

Titkosszolgálati tevékenység miatt 112 személytől vonják meg csütörtöktől a pótlékot, egyéb jogcímeken pedig 30 embertől. A jogszabály szerint a pótlékokat azoktól vagy azok özvegyeitől vonják meg, akik 1945 és 1949 között közreműködtek a demokratikus államberendezkedés felszámolásában és a rákosista rendszer kiépítésében, szerepet játszottak az 1956-os forradalom leverésében és a megtorlásokban vagy 1948 és 1990. május 1. között titkosszolgálati tevékenységet folytattak.

Azok sem kapnak ilyen juttatást tovább, akik az 1948 és 1990. május 1. között betöltött állami vezetői tisztségük és az abban végzett tevékenységük, valamint a Magyar Kommunista Pártban, a Magyar Dolgozók Pártjában, a Magyar Szocialista Munkáspártban vagy a Kommunista Ifjúsági Szövetségben betöltött vezető tisztségük és az abban a tisztségben végzett tevékenységük miatt érdemtelenek a juttatásra.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.