Ferenc pápa a melegekről: Ki vagyok én, hogy elítéljem őket?

vallás
2013 július 29., 10:53

Kicsit lazábban áll a homoszexualitás kérdéséhez az új pápa, mint elődei.

Ha egy ember meleg, és jó akaratú, és keresi az Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem őt

mondta a brazil körútjáról hazatérő Ferenc pápa újságíróknak. Arról is beszélt, hogy a melegeket nem szabad perifériára szorítani, és ők is ugyanolyan tagjai a társadalomnak, mint bárki más.

Azért a "meleglobbinak" odaszúrt.

Nem a vonzódásukkal van a baj. Mind testvérek vagyunk. A baj az, amikor ez az orientáció vezeti őket érdekeik érvényesítésénél. Lobbiznak. Ők is, mint a kapzsi emberek, vagy a politikai lobbik. Ez a lobbizás a legrosszabb.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt