https://444.hu/assets/limonade5-hoseg-ck-128.jpg

Izomból nyaralni a pesti utcán

Tbg
életmód
2013 július 29., 18:52

ELŐZMÉNYEK

  • Napunk első részét kedvenc épületünk, a Parlament környékén kezdtük.
  • Majd átmentünk a Margitszigetre, ahol ezt láttuk.
  • Mivel a szigeten foglalt volt a hajléktalanjacuzzi,
  • és a zenélő kút is tele volt lábakkal,
  • kitaláltuk, hogy tolunk egy limonádét.

A SZTORI

Csakhogy a Holdudvarban elfogyasztott limonádénkkal akadt egy kis problémánk.

limonade1

A tavalyi szezonban iszonyatosan felment a limonádé ára, idén pedig, ha lehet még drágább lett. A Holdudvarban 1000 forint, a Wonderlandben szintén, de másutt sem sokkal olcsóbb, simán 500 forint felett árulják a legtöbb helyen fél literjét.

Innen el kell tűnnünk!

- gondoltuk.

Daninak mentő ötlete támadt, miszerint menjünk ki a Kopaszi-gátra, mert ott cigánygyerekek potyognak az égből -------- A VÍZBE!

Útközben beszereztünk néhány hozzávalót, mivel...

limonade2

Gyorsan be is szereztük a hozzávalókat. Törekedtünk arra, hogy a hőség ellen a lehető legjobb minőségű limonádét vessük be. Hideg ásványvíz, igazi gyümölcsök a zöldségestől, némi cukor, éles kés és két üveg korsó.

limonade3

Pontosan kiszámoltuk, mennyibe kerülnek a hozzávalók egy félliteres limonádé esetében. A hőség teljesen letompította az agyunkat, legnehezebb feladatnak a cukor tömege bizonyult (Egy teáskanál cukor kb. 4 gramm).

limonade4

És akkor az eredmény. A mi limonádénk bekerülési költsége 123 forintra jött ki, vagyis az a hely, amelyik 1000 forintért árulja a szajrét, legalább 6-7-szeres profitrátával dolgozik. Ez akkor meglepően magas, ha tudjuk, hogy a kocsmák a töményeken 2,5-3-szoros szorzóval dolgoznak.

De elég legyen az anyagiaskodásból!!!!

EGYSZER ÉLÜNK

- irány a part!

A Kopaszi-gát megtelt élettel, az egész dzsumbuj a Duna vizében, a szabadstrandon héderezik, a vagányabbak fuxszal együtt vetik magukat a mélybe.
Mint Dr. Oldalastól megtudtuk, a nyaklánc bírja az ugrásokat, még sosem tűnt el ellentében egy karórával, aminek a szíjja nem bírta a strapát. Nemcsak a fiúk, de a csajok is adták az ívet.
limonade5b
A víz olyan hívogató volt, hogy megmártóztunk mi is. Kb. 25 fokos lehet most az öbölben a Duna. A hőség még 5 óra körül is akkora volt, hogy 4 perc 10 másodperc alatt megszáradtunk mind a ketten.
hoseg-hosegg-uszo-kanikula1b

Hát így lehet túlélni egy ilyen kemény, kánikulával terhelt napot a budapesti utcán olcsón, de izomból.

Közreműködött: Ács Dánial, Tamás Bence Gáspár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.