Adócsalás miatt emeltek vádat a Bayern München elnöke ellen

Uli Hoeness korábban saját magát jelentette fel, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy elég sok pénze van egy svájci számlán, ezt pedig a német sajtó feltárta. Hoenesst márciusban őrizetbe vették és házkutatást tartottak nála. Az előzetes letartóztatását azzal a feltétellel helyezték hatályon kívül, hogy hetente kétszer jelentkezik a hatóságoknál, és letesz egy egymillió eurós nagyságrendű kauciót.

Májusban felajánlotta a Bayern München igazgatótanácsának, hogy az ügye lezárásáig felfüggeszti elnökségét, de a testület bizalmat szavazott neki. A klub most nem kommentálta az újabb fejleményeket.Hoeness egy májusi interjúban elmondta, évekig szenvedélyesen tőzsdézett, és ehhez használta a svájci számlát.

"A törvényi lehetőséggel élve tiszta lapot akarok kezdeni"

- Az önrevízióval elkerülhető az esetleges büntetés, de csak akkor, ha a hatóságok elsőként az érintettől szereznek tudomást az adócsalásról, és korábban nem indítottak vizsgálatot. (MTI/Bloomberg)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.