Adócsalás miatt emeltek vádat a Bayern München elnöke ellen

futball
2013 július 30., 14:34

Uli Hoeness korábban saját magát jelentette fel, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy elég sok pénze van egy svájci számlán, ezt pedig a német sajtó feltárta. Hoenesst márciusban őrizetbe vették és házkutatást tartottak nála. Az előzetes letartóztatását azzal a feltétellel helyezték hatályon kívül, hogy hetente kétszer jelentkezik a hatóságoknál, és letesz egy egymillió eurós nagyságrendű kauciót.

Májusban felajánlotta a Bayern München igazgatótanácsának, hogy az ügye lezárásáig felfüggeszti elnökségét, de a testület bizalmat szavazott neki. A klub most nem kommentálta az újabb fejleményeket.Hoeness egy májusi interjúban elmondta, évekig szenvedélyesen tőzsdézett, és ehhez használta a svájci számlát.

"A törvényi lehetőséggel élve tiszta lapot akarok kezdeni"

- Az önrevízióval elkerülhető az esetleges büntetés, de csak akkor, ha a hatóságok elsőként az érintettől szereznek tudomást az adócsalásról, és korábban nem indítottak vizsgálatot. (MTI/Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.