Breivik politikatudományt hallgatna az oslói egyetemen

2013 július 30., kedd 9:01

A norvég tömeggyilkos jelentkezett az oslói egyetem képzésére. A huszonegy évnyi börtönbüntetésre ítélt férfi döntését a börtön igazgatója is támogatja, intézményük mindig segít abban, hogy rabjaik továbbtanuljanak a büntetésük ideje alatt.

Ugyanakkor a politikatudományi tanszék tanárai nem lelkesednek az ötletért, hogy a szélsőjobboldali megfontolásból gyilkoló őrült náluk tanuljon. Egy norvég tévécsatornának több tanár is azt nyilatkozta névtelenül, hogy megtagadnák Breivik oktatását.

Az egyetem rektora, Ole Petter Ottersen megérti ezeket a reakciókat, ugyanakkor az egyetem nem tehet mást, mint ugyanúgy kezeli Breivik jelentkezését, mint bárki másét szokták.

Anders Behring Breivik 2011 júliusában 77 embert gyilkolt meg, és 242-t meg megsebesített, amikor bombát robbantott Oslo belvárosában, közben pedig fegyveres ámokfutásba kezdett a munkáspárt ifjúsági táborában. A pere során barátai is azt mondták, hogy Breivik szélsőségessé válásában nagy szerepe volt annak, hogy korán otthagyta az iskolát, annak ellenére is, hogy jó tanulónak számított.

Breiviket a norvég bíróság a maximális 21 évnyi börtönbüntetésre ítélte,de ez nem azt jelenti, hogy letelte után szabadulhat, mert megfelelő indokkal a büntetés ideje meghosszabbítható. (via TheLocal)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt