Néha megéri leülni idiótákkal vitatkozni

Nem csitulnak a hullámok az utóbbi évek legkínosabb interjúja után. Írtuk mi is, hogy Reza Aslan világhírű vallásszociológus volt a Fox News egyik heti, online műsorának a vendége, és valami elképesztően kellemetlen beszélgetésbe keveredett a teljesen fogalmatlan műsorvezetőnővel, Lauren Greennel.

Az első kérdés (Ön muzulmán, szóval miért írt könyvet a kereszténység alapítójáról?) tényleg csak a felütés volt, Green nem tudott mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy Aslan muzulmán, és mégis ezzel a témával foglalkozik. Annak ellenére sem, hogy a férfinak négy diplomája van, és húsz éve kutatja ezt a területet. A folytatás hasonlóan kínos fordulatokkal van tele, olyan volt az egész, mintha a legkellemetlenebb Office-epizód forgatókönyv írói rakták volna ezt össze.

A videót pár nap alatt több mint négymillióan látták, ami meg még beszédesebb, két nap alatt 35 százalékkal ugrott meg a könyv forgalma. Vasárnapra első helyre is került az Amazon toplistáján. A kiadó gyorsan reagált, és 50 ezer újabb példányt nyomtatnak a könyvből.

Aslan elmondása szerint őt is meglepte az a rengeteg pozitív visszajelzés, amit az interjú óta kapott, ez az a fajta publicitás, amit pénzért nem is lehetett volna megvásárolni.

A könyv kritikai fogadtatása eleve nagyon jó volt, a történeti Jézus életét feldolgozó műről elismerően írt az összes fontosabb lap, és szépen fogyott már a botrányosan buta interjú előtt is. (via NYTimes)

Gondolkodtunk a közelmúltból hasonló színvonalú interjúkon, de eddig csak Demcsák Zsuzsa híres beszélgetése ugrott be Dénes Balázzsal a holokauszttagadás büntethetőségéről.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.