Egy számában gyilkossággal dicsekedő rappert tartóztattak le gyilkosság gyanújával

bűnügy
2013 július 31., 18:27

Egy évek óta megoldatlan kettős gyilkosság ügye zárulhat most le Virginiában, miután a rendőrök letartóztattak egy helyi, közepesen híres rappert, aki a gyanú szerint egy számot is írt a gyilkosság elkövetéséről.

Antwain "Twain Gotti" Steward a vád alapján 2007-ben, egy bandaháború lövöldözős csatájában végzett egy 16 és egy 20 éves fiatallal.

A rendőrség sokáig nem tudott mit kezdeni az üggyel, szemtanúk természetesen nem voltak. Négy évvel az ügy lezárása után viszont kaptak egy tippet, hogy Steward egyik számában mintha Horton meggyilkolásával dicsekedne. A szám már 2009-ben felkerült Stewart MySpace-oldalára, majd utána Youtube-ra is, de onnan időközben eltávolították.

Ezen a szálon elindulva aztán több minden is alátámasztotta a vádat. Arra már vannak szemtanúk, hogy Stewart és Horton a gyilkosság napján korábban veszekedtek, és azt is lehet tudni, hogy két rivális banda tagjai voltak.

Stewart Twitteren tagadta a vádat, Horton testvére viszont biztos benne, hogy ő volt az elkövető. (via Gawker)

A cikkbe beemelt videó nem az emlegetett szám, azt csak a MySpace-n lehet meghallgatni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.