100 millió dollárt fizetett az amerikai nemzetbiztonság a britnek

külföld
2013 augusztus 01., 14:05

A pénzért cserébe persze segítséget vártak az angoloktól.

Szóval Edward Snowden megint elég izgalmas infókat szivárogtatott a Guardiannek. A legújabb cikkükből kiderül, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) 100 millió dollárt (22,5 milliárd forint) fizetett az angol lehallgatásokkal foglalkozó hivatalnak, a GCHQ-nak (Government Communications Headquarters).

Hogy mit vártak azért cserébe?

Nagy vonalakban azt, hogy a GCHQ nekik dolgozzon.

A "bevásárlás" annyira jól sikerült, hogy a brtiek belső körleveleiben többször szerepel: össze kell kapniuk magukat, mert az amerikaiak csalódottak lesznek és be fognak rágni.

Megható ez a szoros együttműködés. (theGuardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.