Modern hadsereg lándzsával és teknőstojással

külföld
2013 augusztus 01., 21:58
comments 3

A North West Mobile Force (NORFORCE) az ausztrál hadsereg különleges alakulata. Az alapvetően felderítéssel foglalkozó egység legfontosabb feladata a járőrözés a kontinensnyi sziget északnyugati partvidékén. Ennek a másfélmillió négyzetkilométeres területnek felügyeletéhez elengedhetetlen a NORFORCE bennszülött katonáinak tudása, ami az alakulatot az egész világon is egyedülállóvá teszi.

A bennszülött katonák tökéletesen ismerik ezt a vidéket, amit őseik több tízezer éve kezdtek el benépesíteni. Missziójuk célja viszont teljesen modern: azt kell figyelniük, hogy feltűnnek-e a tengeren kábítószer- vagy embercsempész hajók, esetleg ausztrál vidékre illegálisan behatoló külföldi halászok. Mindennapjaikat David Gray, a Reuters fotósa örökítette meg. A képekre kattintva azokat nagyobb méretben is meg lehet nézni.

photo_camera Vinnie Rami tizedes.
photo_camera Folyó, mocsár és mangróve-erdő Arnhem-földön, ahol a NORFORCE járőrözik.
photo_camera Ausztrália észak-nyugati része szinte teljesen vad, és a NORFORCE katonáinak sokféle terepen kell járőrözniük. Itt például szavannán.
photo_camera Itt az Astell-sziget bozótjában.
photo_camera Itt pedig a sziget homokos tengerpartján.
photo_camera Cotton-sziget partjainál bevetik a felfújható motorcsónakokat.
photo_camera A NORFORCE-nak nem csak bennszülött tagjai vannak. Itt Andrew "Dusty" Miller parancsnok vizsgálja át a partra vetődött szemetet.
photo_camera Vinnie Rami tizedes egy lándzsakészítésre ideális fát vizsgál.
photo_camera Danny Daniels tizedes leégeti a lándzsának szánt faág kérgét.
photo_camera Rami tizedes a kifaragott lándzsával halászik.
photo_camera Rami tizedes zsákmányával.
photo_camera Az iszapban rejtőző kagylók feldobják a vacsorát.
photo_camera Rami tizedes teknőstojásokat gyűjt.
photo_camera A kagylókat szabad tűzön sütik meg.
photo_camera A teknőstojásokat viszont nyersen fogyasztja el Rami tizedes.
photo_camera Mint katonáéknál általában, a NORFORCE-nál is nagy hangsúlyt helyeznek a felszerelés rendben tartására.
photo_camera A NORFORCE logója. Minden fotó: David Gray/REUTERS

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.