A földre szorította zaklatóját Csíkszereda polgármestere

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester szerint az őt folyamatosan fényképező férfi "szekus". Ezzel a hírhedt kommunista titkosrendőrségre, a Scuritatéra utalt.

A csíkszeredai polgármester szerint a férfi egy ideje követi őt, és rendszeresen fényképezi. Látta már Csomortánban, a Kárpátok Őre emlékmű avatóján, de az Ezer Székely Leány Napján és egy napja a zászlófelvonáson is. Aztán egy csíkszeredai szálloda halljában is, ahol éppen Csíkszereda testvértelepüléseinek küldötteivel tárgyalt.

"Látva ezt, felhívtam vendégeink figyelmét, hogy milyen világban élünk, jönnek a szekusok és fényképeznek. Magyarországi barátaink nem hitték el, azt kérdezték, ez nem szűnt meg a rendszerváltozással? Nem telt el pár perc, újra nyílt a fotocellás ajtó, megjelent ugyanaz a személy, és újból lefényképezett. Ekkor utána szaladtam, és a parkon át a városi piac bejáratáig üldöztem, ahol elesett, én pedig megfogtam, és nem hagytam elszaladni" - nyilatkozta a szekelyhon.ro hírportálnak.

Ráduly riasztotta a rendőröket, akik egy rendőrautóba ültették a férfit, aki nem volt hajlandó elárulni a nevét és a munkahelyét az őt faggató újságíróknak. A rendőrség sem közölt semmit róla.

MTI via szekelyhon.ro