A földre szorította zaklatóját Csíkszereda polgármestere

bűnügy
2013 augusztus 03., 10:08

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester szerint az őt folyamatosan fényképező férfi "szekus". Ezzel a hírhedt kommunista titkosrendőrségre, a Scuritatéra utalt.

A csíkszeredai polgármester szerint a férfi egy ideje követi őt, és rendszeresen fényképezi. Látta már Csomortánban, a Kárpátok Őre emlékmű avatóján, de az Ezer Székely Leány Napján és egy napja a zászlófelvonáson is. Aztán egy csíkszeredai szálloda halljában is, ahol éppen Csíkszereda testvértelepüléseinek küldötteivel tárgyalt.

"Látva ezt, felhívtam vendégeink figyelmét, hogy milyen világban élünk, jönnek a szekusok és fényképeznek. Magyarországi barátaink nem hitték el, azt kérdezték, ez nem szűnt meg a rendszerváltozással? Nem telt el pár perc, újra nyílt a fotocellás ajtó, megjelent ugyanaz a személy, és újból lefényképezett. Ekkor utána szaladtam, és a parkon át a városi piac bejáratáig üldöztem, ahol elesett, én pedig megfogtam, és nem hagytam elszaladni" - nyilatkozta a szekelyhon.ro hírportálnak.

Ráduly riasztotta a rendőröket, akik egy rendőrautóba ültették a férfit, aki nem volt hajlandó elárulni a nevét és a munkahelyét az őt faggató újságíróknak. A rendőrség sem közölt semmit róla.

MTI via szekelyhon.ro

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.