Hamarosan felébred a romántudat!!4!

külföld
2013 augusztus 03., 12:35

Legalábbis Traian Basescu elnök szerint "folyamatban van" az újjálesztése. Ráadásul nem is Romániában, hanem "az ország határai körül".

Egyes gyerekek nem ismerik a történelmet, olyan családokból származnak, amelyeket ötven évig félreneveltek. Azért jönnek Romániába, hogy segítsünk nekik felfedezni gyökereiket. Amikor látják, hogy egy államfő is felkeresi őket, megértik, hogy ez fontos dolog,

mondta, miközben éppen felkereste a romántudat-nevelésben részesülő határon túli román iskolások nyári táborát. A romántudat ébredése nem járhat konfliktusokkal. Basescu legalábbis arra bíztatta az ébredő tudatú fiatalokat, hogy legyenek lojálisak az államhoz, amiben élnek. Ahogy mondta:

Nekünk sem tetszene, ha valamelyik kormány arra bíztatná a nálunk élő kisebbségeket, hogy ne legyenek lojálisak Romániához. Ez elvi kérdés: ha mi elvárjuk a lojalitást, másokat sem bíztathatunk az ellenkezőjére.

Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.