Újabb fordulat az FBI számára egyre kellemetlenebb bostoni maffiaperben

Egyéb
2013 augusztus 03., 06:50
photo_camera A fiatal maffiavezér.
Reuters

Egyre több ponton lepleződik le az amerikai igazságszolgáltatás együttműködése a bostoni maffia hírhedt vezérével, James Whitey Bulgerrel, aki úgy lehetett maffiavezér, hogy közben húsz évig az FBI védett besúgója volt. A héten már tanúi lehettünk, ahogy a vádat képviselő ügyész egy olyan volt FBI-ügynökkel üvöltözik, aki véget próbált vetni a nyomozók és a maffiavezér kapcsolatának, de most újabb fordulatot vett a sztori.

Whitey Bulger megtagadta a vallomástételt saját perében. A maffiózó azért döntött így, mert Denise J. Casper bíró megtiltotta neki, hogy bizonyos dolgokról beszéljen. Konkrétan azt nem mondhatná el, hogy a 19 gyilkosságért, amivel most vádolják, az időközben elhunyt szövetségi államügyész, Jeremiah O'Sullivan mentességet ígért neki.

Bulger azt állítja, hogy O'Sullivan védelemért cserébe ajánlott neki immunitást. Casper viszont úgy döntött, hogy ezt nem mondhatja el a perben. Bulger szerint ezzel sérült az igazságos eljáráshoz való joga, ezért nem hajlandó vallomást tenni.

Ezzel viszont le is zárultak a tanúmeghallgatások, így hétfőn már a záróbeszédek következnek. Azután dönthetnek az esküdtek.

Via The Boston Globe

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.