107 év

bulvár
2013 augusztus 05., 16:22

Ennyit élt a legöregebb cseh férfi, aki mára virradóra halt meg a náchodi idősek otthonában. „Már nagyon fáradt volt és elviselhetetlen volt számára a nagy hőség. Már meg akart halni, de az utolsó pillanatig kedélyesen viselkedett” – mondta róla unokája. Karel Kaspárek 90 éves koráig asztalosként dolgozott.

Csehország legidősebb lakója Evangelie Carasová, aki Görögországban született, és februárban lett 109 éves. Júniusban 850 százéves vagy annál idősebb állampolgára volt a Cseh Köztársaságnak, ebből 712 nő, míg 138 férfi volt. Csehországban az utóbbi időben egyre több a százévesnél idősebb ember, három éve még csak 686 volt.. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.