A kémet fogó csíkszeredai polgármester ügyében vizsgálatot indítottak

külföld
2013 augusztus 05., 14:15

Ügyészségi vizsgálat indult Romániában, miután Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester az utcán elfogott egy férfit, majd átadta a rendőrségnek, azt állítva, hogy az hetek óta követi és megfigyeli őt. A polgármester testvértelepülések küldötteivel beszélgetett egy szálloda halljában, amikor egy számára már nagyon ismerős „szekus” (titkosszolgálati ember) jelent meg, aki többször lefényképezte – írta a szehelyhon.ro. A polgármester állítása szerint üldözőbe vette a férfit, ez utóbbi elesett, a polgármester utolérte, nem hagyta, hogy elszaladjon, és átadta a közelben járőröző rendőröknek.

A polgármester szerint a férfi a Román Hírszerző Szolgálat alkalmazottja, de a román hatóságok ezt nem erősítettek meg. A nyomozóknak nem fontos az érintettek munkahelye, minden állampolgár esetében egyformán járnak el – mondta a rendőrség szóvivője. A polgármester ellen ütlegelés miatt indítottak előzetes vizsgálatot, és a csíkszeredai bírósági ügyészség irányítása alatt zajlik az incidens okainak és körülményeinek a kivizsgálása. Marius Bercarut, a Román Hírszerző Szolgálat sajtóosztályának vezetője azt mondta, nem hallott a csíkszeredai incidensről, és valószínűleg azért nem, mert H. C. nem a titkosszolgálat alkalmazottja.

A Hargita megyei rendőrség egy közleményt is kiadott, eszerint pénteken este telefonon értesítették a rendőrséget arról, hogy a csíkszeredai Mihai Eminescu utcában dulakodás tört ki. A helyszínelésen megállapították, hogy a 45 éves Ráduly Róbert és a 46 éves szintén csíkszeredai H. C. között volt dulakodás. H. C., aki kórházi ápolásra szorult, szintén feljelentést tett, és azt állítja, hogy eltűnt az övtáskája. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.