Plusz asztalokkal készülnek az enyingi vendéglősök a vajda temetésére

életmód
2013 augusztus 05., 09:46
photo_camera Google Street View

Ma délután temetik Enyingen a cigányvajdát, amire a város lakói remek rémhírek terjesztésével reagáltak. Egy ismerősöm például azt hallotta jártában-keltében, hogy kétszáz rendőr érkezik a városba biztosítani a nyugalmat, a polgármesteri hivatal pedig felszólította a boltosokat, hogy inkább zárjanak be. Megkerestem a polgármestert és a rendőrséget.

A polgármester Pődör Gyula ebédjéből visszatérve fogadta a hívásomat.

Nem igaz.

Szűkszavúan csak ennyit reagált a felvetésekre. Aztán kicsit bővebben is kifejtette. A temetést 30 rendőr biztosítja. Ezt részben a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint nincs készültség a városban. A helyi rendőrök ugyan kaptak segítséget, de ők is csak a forgalmat fogják irányítani. Ezt indokolja, hogy több száz gyászolót várnak a temetésre, akik minden bizonnyal autóval érkeznek majd. A városba irányított rendőrök számáról nem kívántak pontos felvilágosítást adni, csak azt mondták, hogy "nagyságrendekkel kevesebb", mint a pletykált kétszáz fő.

Pődör polgármester szerint utakat sem zártak le.

Ha figyel, akkor hallhatja, hogy most is pár másodpercenként elhajt mögöttem egy autó,

mondta Pődör, és tényleg beszűrődött némi zaj. Azt tagadta, hogy a polgármesteri hivatal bárkit bármire felszólított volna. A boltok nem is zártak be. Épp ellenkezőleg. Ebédbe menet, ebédből jövet végigjárta a várost, és azt látta, hogy az éttermek plusz asztalokkal készülnek a több száz fős vendégsereg fogadására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.