Akik hősként ünneplik a cigánygyilkosokat

bűnügy
2013 augusztus 06., 17:48
comments 1
  • tisztelet a hősöknek!
  • Minden tiszteletem az övék
  • respect!!sajna keves van beloletek.
  • Vajon mire érkeztek a fenti kommentek az Ultras Liberi Facebook-csoportban? Valamilyen focihírhez?
  • Majdnem. Az életfogytiglanra ítélt sorozatgyilkosokról szóló hírhez.

Kommenteken, vagy úgy általában bármin meglepődni az interneten persze elég béna dolog, de azt gondoltam, olyan szubkultúrát azért nem sikerül majd egyből találni, aminek tagjai arccal és névvel hősként ünneplik a hat embert lesből megölő gyilkosokat. Azzal a véleménnyel, hogy "bezzeg a cigányok bűncselekményeivel senki sem fogalkozik", biztosan mindenki találkozott már, sőt, minden bizonnyal sok olvasónk is ezt gondolja. Az sem olyan ritka, ha valaki úgy véli, rejtélyes machinációk maradtak felderítetlenül az ügy hátterében. Az Ultras Liberi nevű fociultra-Facebookcsoport kommentelői viszont nem finomkodtak ilyesmivel. A teljes folyamot itt lehet elolvasni.

komment11

komment21

komment31

komment41

komment51

komment61

Természetesen ebben a beszélgetésben sem mindenki gondolta így, bár a "hősök" egyértelműen a leggyakoribb jelző. Azért volt, aki felvetette, hogy például egy gyereket lesből lelőni nem kimondottan hősies dolog. Aztán őt is helyretették: most még gyerek, de tíz év múlva úgyis bűnöző lett volna.

És mit keres mindez egy focioldalon? Az Ultras Liberi csoport nem csak focival foglalkozik. Gyakran posztolnak politikai témákban is, eddigi legismertebb akciójuk pedig az volt, amikor megmondták a diáktüntetőknek, hogy dögöljenek éhen egy londoni McDonald's-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.