Beperli az államot a romák elleni támadások egyik áldozata

Egyéb
2013 augusztus 06., 14:45

Ezt Helmeczy László, a tiszalöki áldozatokat képviselő ügyvéd jelentette be. A támadássorozat sértettjei szerint több bűncselekmény is megelőzhető lett volna, ha a katonai biztonsági és nemzetbiztonsági szolgálatok jobban együttműködnek a rendőrséggel.

Helmeczy szerint ha jó az együttműködés, akkor az elkövetőkre fel kellett volna figyelnie a titkosszolgálatoknak. A hibák miatt az államnak kártérítést kell fizetnie a sértetteknek. Azt még nem tudja, hogy milyen összegre perli majd az államot.

Az egyik sértettet, akit képvisel, a támadás után leszázalékolták, így most csak 27 ezer forint szocális járadékot kap.

Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.