Romagyilkosságok: a Fidesz gyurcsánybajnaizik, az MSZP orbánáderezik

politika
2013 augusztus 06., 10:50

Zsigó Róbert, Fidesz: "Miért éppen akkor, 2008-ban és 2009-ben, a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején történtek a gyilkosságok, és azok kinek álltak érdekében? (...) Ilyen ügyek ma nem fordulhatnának elő. Az akkori Katonai Biztonsági Hivatal nemhogy segítette a megelőzést, a felderítést és a tisztánlátását, hanem egyenesen akadályozta azt (..) annyi hibát követtek el annak idején, hogy az már nem lehet véletlen".

Braun Róbert, MSZP: "Az MSZP elvárja, hogy a kormányfő és az államfő szólaljon meg, és ítélje el, bélyegezze meg mindazokat, akik a romák elleni gyilkosságok elkövetőihez hasonlóan gondolkodnak."

Vadai Ágnes, DK: "Az etnikai alapú bűntetteket a legszigorúbban kell büntetni. (...) Nem ismerek olyan nemzetbiztonsági jelentést, amely szerint az akkori szocialista kormány információkat tartott volna vissza, az viszont tény, hogy 2009-ben elkapták azokat, akik ezeket a szörnyű bűncselekményeket elkövették."

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere: "Amellett, hogy sajnos a teljes igazságot nem sikerült feltárni, ez az ítélet megerősít abban a hitben, hogy Magyarországon a rasszista bűncselekmények elkövetői közül senki sem menekülhet meg a törvény szigora elől, a különösen kegyetlen gyilkosok méltóképp megbűnhődnek tetteikért." (MTI)

 

 

 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.