A legjobb 16 között kiestek a magyar női tőrözők

sport
2013 augusztus 07., 09:09

Knapek Edina és Mohamed Aida is a szakág legendáival, a világ- és olimpiai bajnok olasz csapat tagjaival futottak össze. Mohamed 15:3-ra kapott ki az egyéni olimpiai- és világbajnok Di Francescától. Knapek szoros asszóban, egy tussal kapott ki a fiatal Erbától.

Knapek a 32 között azzal a Varga Katalinnal vívott, akivel közös az edzőjük is, így már akkor eldőlt, hogy legfeljebb két magyar juthat a legjobb 16 közé. A negyedik magyar, Varga Gabriella pechére már a 64 között a hatszoros olimpai és 13-szoros világbajnok Valentina Vezzalival találkozott. De legalább megizzasztotta, a 12:10-es vereség kimondottan szép eredmény.

Fél kettőtől kezdődik a főtáblás küzdelem a kardozóknál. Három magyar jutott a főtáblára, Szatmári András, Gémesi Csanád és az olimpiai bajnok Szilágyi Áron - ő kiemelt volt. Szilágyinak kimondottan kemény a sorsolása, már a legjobb 16 között egy másik olimpiai bajnokkal, a 2004-es athéni olimpia döntőjében Nemcsik Zsoltot legyőző Aldo Montanóval kell vívnia. Már ha mindketten eljutnak odáig.

Via Fencing2013.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.