Fürjes Pál: Bajnai Gordon ne saját korrupt kormányából induljon ki!

Egyéb
2013 augusztus 07., 15:14
comments 2

tumblr_mo9i2kVpjY1qm6sfao1_500

Ne saját magából és az ő volt korrupt kormányából induljon ki Bajnai Gordon - reagált Fürjes Pál, Ózd polgármestere (Fidesz-KDNP) az Együtt-PM azon bejelentésére, amely szerint közérdekű adatigényléssel fordulnak az ózdi önkormányzathoz.

A Borsod megyei város polgármestere úgy fogalmazott: a fejlesztési forrásokat náluk nem szokás lenyúlni, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején tették. Ózd városa eddig egyetlen fillért sem használt fel még abból a 1,5 milliárd forintos támogatásból, amelyet a Svájci Magyar Együttműködési Programból nyert el 2010-ben az ivóvízhálózat biztonságának javítására - ismertette.
Hangsúlyozta, a támogatásból idén ősszel kezdődik a beruházás, jelenleg éppen folyamatban van a kivitelezői közbeszerzési eljárás. Terveik szerint a novemberben kezdődő beruházás éppen a város ivóvízellátásának korszerűsítését fogja szolgálni, amelyet az előző vezetés elmulasztott. "A baloldal ugyanis, amikor tehette volna, semmit nem tett az itt élőkért, ma is csak kampányolni jár Ózdra" - jegyezte meg Fürjes Pál.
Az Együtt-PM szerdán jelentette be, hogy közérdekű adatigényléssel fordul az ózdi önkormányzathoz, hogy kiderítse: pontosan mire fordította a város a Svájci Magyar Együttműködési Programtól nyert másfél milliárd forintot, amelyből egyebek között be kellett volna vezetni a vizet azokba az ózdi otthonokba, amelyek környékén vasárnap korlátozták a vízellátást.
Juhász Péter, az ellenzéki párt társelnöke szerint felháborító, hogy miközben másfél milliárd forintot nyert az önkormányzat a város vízellátásának rendezésére, eközben elzárták a közkutakat, ráadásul mindezt hőségriadó idején, amikor más városokban vizet osztanak az embereknek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.