Két holttestet találtak a Tímár utcai robbanás helyszínén

baleset
2013 augusztus 07., 18:23

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint egy férfi és egy nő a két áldozat.

photo_camera MTI Fotó: Lakatos Péter

A gázrobbanás szerda éjjel történt Óbudán, a Tímár és Pacsirtamező utcák sarkán. Egy épület harmadik szintje teljesen leomlott, 22 embert telepítettek ki.

A Hunor mentőcsapat 25 tagja három keresőkutyával és speciális műszerekkel érkezett a helyszínre. A két áldozat megtalálásával ugyanakkor befejezték a munkát. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gépekkel és kézi erővel éjszaka is folytatja a romok eltakarítását, írja az MTI.

Csütörtökön újabb statikai vizsgálatot végeznek a házon, hogy tisztázzák, melyik lakásokba lehet visszamenni a személyes holmikért. A III. kerületi önkormányzat négy embernek biztosított átmeneti lakhatást, és további kilenc lakó ideiglenes elhelyezését oldották meg. A lakás nélkül maradtaknak az önkormányzat az eddigi döntés szerint 28 500 forint támogatást ad, de csütörtökön dönthetnek ennél többről is - írja az Index.

Egy fiatal férfi is megsérült a lehulló törmelékektől, de ő már délután elhagyta a kórházat. Akkor is tudni lehetett, hogy két idős embert még nem találtak meg, akik a legfelső szinten laktak.

Robbanás történt egy III. kerületi társasházban

Előzmények itt, galéria a helyszínről itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.