Prezis slideshow-ban ötletel a cigányság visszaszorításáról a szegedi Jobbik-elnök

politika
2013 augusztus 07., 08:41

jobbik4

A magyar faj ügyének képviseletét és a cigányság visszaszorítását tűzte ki célként a szegedi Jobbik munkacsoportja, az Élettér Munkacsoport.

Ez a munkacsoport számára készült előadás Prezire feltöltött verziójából derül ki, amit Tóth Péter, a párt megyei elnöke töltött fel.

A prezentáció három oldalnyi ideológiai összefoglalóval kezd, csupa a XIX. században releváns elmélet, a szociáldarwinizmus, az eugenetika és az élettér fogalmát tisztázzák röviden (bár nem túl előadás-barát módon feldolgozva).

Majd a negyedik dián következik a szervezet céljainak felsorolása. A bajtársias közösség kialakítása mellett itt szerepel a magyar faj ügyének képviselete, a cigányság visszaszorítása Szegeden, és a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzése is.

A következő diából az is kiderül, hogy a munkacsoport szoros együttműködést tervez a Jobbik szegedi szervezetével, és működésüket a párt alapszabálya fogja meghatározni. Civil szervezetként is létrejöttek, Életünk tere Egyesület néven.

photo_camera Eugenetika, mint tudományos alapok

Tóth Péter megyei elnök elmondta, hogy a munkacsoportot a szegedi Jobbik számára hozták létre. A prezentációt a "tudomány által használt fogalmak" mentén rakták össze, azokra gondolva, akik félnek és akiknek "beszűkült az élettere" Szegeden a cigányság megjelenése után.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tervezik a cigányság visszaszorítását, illetve a terek visszaszerzését, Tóth elmondta, hogy az önkormányzat szociális bérlakásokat kezelő rendeletén kívánnak változtatni. Jelenleg a párt szerint olyan pontozási rendszer működik a városban, hogy a cigányok könnyebben juthatnak szociális bérlakáshoz, mint más pályázók.

jobbik7

Ezért a pontszámítás módját akarják rendeletileg változtatni, hiszen a Jobbik egy politikai párt, hangsúlyozta Tóth, ezért a törvényi csatározást akarják megvívni. A megyei elnök szerint maga a jelenség tudományosan régóta feltárt, amerikai szociológusok már rég megírták, hogyan "menekült el a fehér középosztály a néger gettókból".

Tóthnak ezen kívül még egy fájlja volt elérhető a Prezin, abban élettér-rendészeti kérdések helyett lételméleti problémákat feszegetett:

jobbik0

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.