Kamu volt a terrotámadás, aminek a megakadályozásával Jemen büszkélkedett

külföld
2013 augusztus 08., 11:05

Jemeni tisztviselők szerdán azzal büszkélkedtek, hogy sikerült megakadályozniuk egy rendkívüli méretű és összetettségű terrortámadást. A terroristák állítólag olajipari létesítmények megsemmisítésére készültek, de közben elfoglalták volna Mukala városát is. Ami azért elég merész állítás, mert Mukalának 373 ezer lakosa van, az elfoglalásához azért kell emberanyag.

Ezek után annyira már nem is meglepő, hogy természetesen az egész sztori kitaláció. Ezt először abból lehetett sejteni, hogy még Jemen washingtoni nagykövete is próbálta lecsillapítani a sztorira azonnal ráugró nagy hírügynökségeket.

Az al-Kaidának nincs elég katonája, hogy egy Mukala méretű várost elfoglaljon,

írta a Twitteren.

Végül a jemeni kormány hivatalos hírügynöksége, a SABA is kiadott egy jelentést, amiben cáfolta, hogy bármilyen konkrét terrorista fenyegetés lett volna olajipari létesítmények ellen. Így megakadályozni se volt mit.

Via The Atlantic Wire

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.