Elhunyt Karen Black

Tbg
FILM
2013 augusztus 09., 08:40

karen-black2

A Szelíd motorosok és még egy rakás kultfilm sztárja 74 évesen halt meg, 40 éves pályafutása alatt legalább 100 filmben szerepelt köztük a Nashville-ben vagy az Öt könnyű darabban.

A fenti gifen éppen beelesdézve múlatja az időt prostituáltként Dennis Hopperrel a magyar Kovács László kamerája előtt.

Többször jelölték Oscarra és Golden Globe-ra az Illinois-i születésű, de a chicagoi külvárosban nevelkedett színésznőt, aki általában zűrös karaktereket alakított. Utóbbit egyébként meg is kapta az 1974-es A nagy Gatsby c. filmért, amiben Robert Redford és Mia Farrow mellett alakított mellékszerepet.

Hitchcockkal is jóban voltak, folyamatosan szójátékokkal szórakoztatták egymást az 1976-os Családi összeesküvés forgatásán.

A nyolcvanas és a kilencvenes években, ahogy a hetvenes évek nagy kultfilmjeinek leáldozott, már nem igazán talált magának jó szerepeket, kisebb költségvetésű horrorfilmekben és olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint a Miami Vice.

Filmes karrierje ellenére nem sok pénze maradt, miután rákot diagnosztizáltak nála a nyilvánosságtól kért segítséget, hogy rendezze számláit.

Nyugodj békében, csodálatos Karen Black

- írta Twitterén Mia Farrow.

Karen Black a mentorom és második anyám volt. Mindenkit inspirált, akivel kapcsolatba került. A lelke, az ereje. A szeretetemet nem tudom szavakkal kifejezni

- ezt Juliette Lewis, a Született gyilkosok főszereplője írta róla.

Negyedik férje és két gyereke búcsúztatja.

via BBC.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.