Elhunyt Karen Black

2013 augusztus 9., péntek 8:40

karen-black2

A Szelíd motorosok és még egy rakás kultfilm sztárja 74 évesen halt meg, 40 éves pályafutása alatt legalább 100 filmben szerepelt köztük a Nashville-ben vagy az Öt könnyű darabban.

A fenti gifen éppen beelesdézve múlatja az időt prostituáltként Dennis Hopperrel a magyar Kovács László kamerája előtt.

Többször jelölték Oscarra és Golden Globe-ra az Illinois-i születésű, de a chicagoi külvárosban nevelkedett színésznőt, aki általában zűrös karaktereket alakított. Utóbbit egyébként meg is kapta az 1974-es A nagy Gatsby c. filmért, amiben Robert Redford és Mia Farrow mellett alakított mellékszerepet.

Hitchcockkal is jóban voltak, folyamatosan szójátékokkal szórakoztatták egymást az 1976-os Családi összeesküvés forgatásán.

A nyolcvanas és a kilencvenes években, ahogy a hetvenes évek nagy kultfilmjeinek leáldozott, már nem igazán talált magának jó szerepeket, kisebb költségvetésű horrorfilmekben és olyan tévésorozatokban is feltűnt, mint a Miami Vice.

Filmes karrierje ellenére nem sok pénze maradt, miután rákot diagnosztizáltak nála a nyilvánosságtól kért segítséget, hogy rendezze számláit.

Nyugodj békében, csodálatos Karen Black

- írta Twitterén Mia Farrow.

Karen Black a mentorom és második anyám volt. Mindenkit inspirált, akivel kapcsolatba került. A lelke, az ereje. A szeretetemet nem tudom szavakkal kifejezni

- ezt Juliette Lewis, a Született gyilkosok főszereplője írta róla.

Negyedik férje és két gyereke búcsúztatja.

via BBC.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt