Az iszlámot egy országnak gondolta a bevándorlás-ellenes ausztrál párt képviselőnője

külföld
2013 augusztus 10., 07:07

Ausztráliában a bevándorlás-ellenes Egy Nemzet párt egy fiatal tagja mutatkozott be nagyon erősen a sajtónak, amikor egy interjúban úgy hivatkozott az iszlámra, mintha az egy ország lenne.

A 27 éves Stephanie Banister épp csak pár nappal korábban kezdte el a kampányát, amikor sikerült összehoznia ezt a gondolatot. A kijelentése óriási karriert futott be az interneten, és meg is kapta az 'ausztrál Sarah Palin' címet.

Nem ellenzem az Iszlámot, mint országot, de a törvényeiket nem kéne szívesen látnunk itt Ausztráliában.

Majd folytatta azzal, hogy szerinte az ausztrálok két százaléka él a "haram" szerint (itt alighanem a Koránra gondolt, a haram a tiltott, bűnös dolgokat jelenti az iszlámban.) Bezzeg a zsidók nem a haram szerint élnek, tette hozzá Banister,

hisz nekik megvan a saját vallásuk, ami Jézus Krisztus követésére épül.

A fiatal politikusnő Queenslandben indult volna egy képviselői helyért, de a minibotrány után úgy döntött, visszalép. Pártja sajnálja, de elfogadja ezt. A párt vezetője, Jim Savage szerint a nőt és a családját ért fenyegetések és zaklatás miatt döntött a visszalépés mellett, pedig fenyegetések helyett alighanem csak annyi történt, hogy napokon át mindenki a nem túl okos politikuson röhögött.

Banister úgy érzi, hogy az interjút készítő Channel Seven járt el vele tisztességtelenül, mert úgy vágták meg a beszélgetést, hogy abból egy idiótaként kerüljön ki. A visszalépését bejelentő sajtótájékoztatón azért bocsánatot kért mindenkitől, akit kellemetlen helyzetbe hozott a szereplése.(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.