Werner Herzog durva kampányfilmet készített a vezetés közben SMS-ezés veszélyeiről

baleset
2013 augusztus 10., 06:37

Elsőre nehéz volt elképzelni, hogyan lehet hatásos dokumentumfilmet készíteni a vezetés közbeni telefonnyomogatás veszélyeiről, de persze egy akkora zseninek, mint Werner Herzog, ez is sikerült.

A 70 éves német rendező rutinos dokumentumfilm-készítőnek számít, ebben a 35 perces munkájában másodpercek alatt félresiklott emberi történeteken keresztül mutatja meg, mi történhet, ha vezetés közben a telefonunk után nyúlunk. És az egész éppen attól nagyon erős, amiben Herzog mindig is a legjobb volt: az apró emberi mozzanatok összegyűjtése nagyon nyomasztó légkört teremt, a balesetek áldozatai és a helyszínelést végző rendőrök beszámolói pedig a film végére tényleg elveszik a kedvünket attól, hogy valaha vezetés közben még egyszer a telefont piszkáljuk.

A kampányfilmet középiskolákban és közhivatalokban is vetíteni fogják.

A film egyelőre csak angolul érhető el a Youtube-on, de remélhetőleg készül majd hozzá magyar felirat.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.