Dániel Péter bízik abban, hogy hozzájárult Csatáry halálához

bulvár
2013 augusztus 12., 09:13

Újra és újra megfogadom, hogy ha lehet, nem adok teret az Izraelbe menekült Dániel Péter, az egykori kaszinótojásos, Gyurcsány-hívő ügyvéd ámokfutásának, de Csatáry László halála miatt most (már sokadszor) kivételt teszek. A Facebookon a náci háborús bűnök miatt Szlovákiában elítélt, Magyarországon csak vádolt Csatáryt szapulja, és azt írja:

Bízom benne, hogy az a jogi eljárás is hozzájárult a halálához, amelyben ügyvédként tanácsokat adtam annak idején Efraim Zuroff, az izraeli náci-vadász részére.

Efraim Zuroff egyébként két éve hasonlókat írt, szintén a Facebookon: „talán az egyetlen vigasz Képíró borzasztóan frusztráló halálával kapcsolatban – ami azelőtt következett be, hogy a fellebbezés megmásíthatta volna a botrányos felmentő ítéletet –, hogy az ügyvédje szerint az ellene folytatott per rossz hatással volt az egészségére.” Ezt az igazságnak és az igazságszolgáltatásnak egy kis győzelmeként értékelte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.