Hopp, egy pillanatra nem figyelünk oda, és máris mennyire megváltozik a "nyilvános" és a "független" szavak jelentése!!

külföld
2013 augusztus 13., 13:48

Persze az is lehet, hogy Barack Obama hazudott. MICSODA??? Hát pénteken a lehallgatási botrány apropóján azt mondta, - és most lényegretörő leegyszerűsítés jön - hogy:

külső szakértők független csoportját kéri fel annak kivizsgálására, hogy hogyan lehetne garantálni, hogy a titkos információgyűjtéssel semmi esetre se lehessen visszaélni.

Aztán eltelt a hétvége, és hétfőn kiadott egy elnöki rendeletet, amiben

megbízta az NSA-botrányban már hazugságon kapott hírszerzési főigazgatóját, James Clappert, hogy alapítson egy vizsgálóbizottságot.

Egy olyan bizottságot, ami aztán azon munkálkodhat, hogy hogyan lehetne csökkenteni a

felhatalmazás nélküli közléseket (értsd: a kiszivárogtatásokat) és hogyan lehetne fenntartani a közbizalmat.

És ha ezt sikerülne is kivizsgálniuk, a következtetéseikről véletlenül sem a közvéleményt, vagy legalább a törvényhozókat tájékoztatják. Hanem James Clappert, aki aztán összegzi az eredményeket Obamának.

Ami az elnöki rendeletből kimaradt:

  • Független szakértők.
  • Külső csoport.
  • Visszaélésszerű információgyűjtés.
  • Magánélet.

Ami bekerült:

  • A titkosszolgálatokat fenyegető veszélyek.
  • Kiszivárogtatások megakadályozása.
  • A közbizalom fenntartása.

Via The Atlantic

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.