Mit gondolnak, miért van még mindig lezárva az alsó rakpart a Parlament előtt?

Budapest
2013 augusztus 14., 11:01
photo_camera MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ígérjük, hogy csattanós lesz a válasz, de mielőtt lelőnénk a poént

még egy kis türelmet kérünk.

Az első megoldási javaslat, hogy biztos az árvíz miatt húzódtak el a munkák, nem teljesen fedi az igazságot.

Miért?

Nézzük a BKK eredeti, 2012. december 27-én - teljesen mellékesen a cikk szerzőjének 35. születésnapján - kiadott közleménye szerint a nem is olyan régóta id. Antall József rakpartnak nevezett útszakaszon 2013. január 2-tól április 1-ig vízvezetéket építenek, ezért a Margit híd és a Garibaldi utcai felhajtó között mindkét irányban, teljes szélességben lezárják.

Április 1-ig. Az árvíz pedig júniusban érkezett. A magas vízállás miatt el kellett árasztani a Parlament északi oldalán épülő mélygarázs gödrét, majd le is kellett ereszteni a vizet.

Még egy kis türelmet kérünk.

Ha minden az eredeti tervek szerint haladt volna, a mélygarázs résfalazási munkáit már az árvíz érkezése előtt, május 31-ig be kellett volna fejezni. De nem sikerült, az elárasztás miatt pedig még egy teljes hónapot csúsztak a munkák. De azóta újabb másfél hónap telt el.

Miért van akkor még mindig lezárva a rakpart???

Most már tényleg eláruljuk a választ!

Mert építünk, de már csak egy-két napig,*

írta megkeresésünkre Wachsler Tamás, a tér rekonstrukciójának vezetője.

*UPDATE: Wachsler Tamást sms-ben kerestem meg, és ő is sms-ben válaszolt. A cikk megjelenése után azt mondta, nem volt tisztában azzal, hogy nyilatkozatot kértem tőle, ezért válaszolt ilyen közvetlen stílusban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.