Nemrég még Habonyt védte a Médiahatóság valószínű új elnöke

Az Orbán Viktor által frissen kijelölt Karas Mónika nemcsak a Magyar Nemzet és a Hír TV jogásza, de júniusban például ő írt levelet a hvg.hu-nak Habony Árpád ügyvédjeként, hogy a Blikk címlapján többször felbukkanó miniszterelnöki főtanácsadó nem közszereplő.

Karas akkor a lapnak akkor arról írt, hogy a Habonyról szóló cikk "igen gúnyos hangnemű", és annak „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nem volt, mint az, hogy olvasók számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó kommentek közreadásához szolgáltassanak alapot”

Az ügyvédnő Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja (Sárazsadány) Kft. és a Magyar Nemzet jogi képviseletét látta el Mayer Arankával szemben, de veszítettek. Hasonlóan pert vesztett Gyurcsány Ferenccel szemben is, akiről a Magyar Nemzet azt írta, hogy plagizált.

Karas képviselte Rogán kerületét is az atlatszo.hu elleni perben, amikor az önkormányzat helyreigazítást szeretett volna elérni a Százmilliók csókos alvállalkozóknak című cikkben, de a keresetet a Fővárosi Ítélőtábla elutasította, és kötelezte az önkormányzatot a perköltség megfizetésére.

Karast egyelőre Orbán nevezte meg jelöltként, kinevezéséhez még kell Áder János jóváhagyó bólintása is.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.