Ponta ostobaságnak tartja Basescu szavait

külföld
2013 augusztus 14., 07:37

A szabadságáról visszatérő román miniszterelnök nem hagyhatta ki, hogy rúgjon egyet régi ellenfelébe a román-magyar minibotrány miatt. Ponta szerint az államfő most egy szélsőséges politikus szintére ereszkedett le, szavai pedig ostobaságok voltak.

Azzal próbál etetni minket, hogy Orbán Viktorral veszekszik? Hiszen barátok! Tőkés László és az ő szélsőséges pártja is Basescu politikai kreációi, amelyekkel a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) próbálta zsarolni

- mondta többek között Ponta az élő tévéinterjúban.

Ponta arról is beszélt, hogy Basescu még csak nem is a magyar miniszterelnökkel keveredett vitába:

Megjelenik egy-egy államtitkár, mi egy külügyi államtitkárral válaszolunk. Mond valamit egy-egy miniszter: előáll Titus Corlatean (román külügyminiszter). Basescu elnök úr viszont egy magyar szélsőséges, Vona Gábor alávaló szintjére ereszkedett, aki most a kezét dörzsöli a boldogságtól, hiszen számára ez a botrány aranyat ér a jövő évi választásokon.

Az Orbán Viktorral korábban mindig szívélyes viszonyt ápoló Basescu köztársasági elnök hétvégén intézett kirohanást a magyar miniszterelnök ellen, amikor többek között arról beszélt, hogy Budapest “az instabilitás tűzfészke” lett, a magyar politikai elit pedig idén “átlépte az illendőség határát”. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.