Nicsak, ki vezeti rabláncon Gyurcsány Ferencet?

Egyéb
2013 augusztus 15., 14:53

Most, hogy végre felkerült a netre a vádlottak padjára állított Gyurcsányról szóló játékfilm, és nemcsak Horváth Bence kollégánk látta néhány szerencsés kiválasztottal együtt, meglepő részlet derül ki az ötmilliós állami támogatással készült alkotásról.

Olvasónk vette észre, hogy a filmben nem más kísérgeti rabláncon a börtönben az ál-Gyurcsányt, mint a valódi Hajnal Zsolt. Hogy nem ismerős a neve? Ő a Relatív reklámügynökség vezetője. Nem mellesleg dolgozott az MSZP-nek, pont akkor, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt.

hajnal_zsolt

Hajnal abban a 2005-ös imázsépítő-kampányban vett részt, amikor a szocialisták zöldes plakátokon piros kockákba beleírták a bátorság, biztonság vagy igazságosság szavakat.

mszplakat

Az MSZP a 2006-os választási anyagainak előkészítésével bízta meg Hajnal cégét. Ami önmagában még nem volt annyira érdekes, mégis bekerült a hírekbe a Relatív. Mégpedig a már rég elfeledett szerver-ügy miatt. Ez volt az az eset, amikor Hiller István, akkori MSZP elnök 2006-ban kiállt a nyilvánosság elé, és bejelentette, hogy a server.fidesz.hu-ról valaki betört a reklámügynökség hálózatába, és ellopta az elkészült szocialista kampányanyagokat. A Fidesz szerint nem betörés volt, hiszen nyilvános fórumon volt olvasható a jelszó (ami amúgy pirosvirág volt), és azt felhasználva néztek csak körül. Az ügyben Hajnal Zsolt tett feljelentést. A cég neve amúgy később a Hagyó-ügyben is előjött, összesen 30 millióról szóló hat szerződés miatt, amit a BKV-val kötöttek.

Megkérdeztük Dézsy Zoltán rendezőt, hogyan került Hajnal a filmbe. "Nem politikai okok miatt, egyszerűen tehetségesen alakítja a börtönőrt" - mondta Dézsy. Hajnal jó ismerőse, már az előző filmjében, Az ügynökök a paradicsomba mennek címűben is szerepelt, abban is smasszert játszott,

dezsyfilm

Ha a következő filmjében is lesz fegyőrszerep, arra is Hajnalt kéri fel, árulta még el Dézsy.

Megkérdeztük Hajnal Zsoltot is, hogy milyen volt az ál-Gyurcsányt láncon vezetni. "Ez nem politikai kérdés, csak egy szerep" - mondta. Dézsy hívta fel, hogy lesz egy új filmje, ugorjon be. Korábbi fegyőrtársa nem ért rá, így a mostani filmben egyedül maradt. Pedig Szalkai István is jól mutatott volna a filmben, hiszen volt az MSZP újpesti szervezetének az alelnöke, sőt a fővárosi közgyűlésben is ült szocialista képviselőként, ennek lecsengetése egy Fővárosi Közterület-fenntartós felügyelőbizottság állás.

Kíváncsiak voltunk, hogy mennyire szoros munkakapcsolatban voltak annak idején Gyurcsánnyal. Hajnal szerint nem biztos, hogy Gyurcsány már megismerné, csak néhányszor találkoztak személyesen. Hajnal az MSZP-nek már jóideje nem dolgozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.