Az NSA évente több ezerszer sértett törvényt

külföld
2013 augusztus 16., 15:24

Belső vizsgálat és szigorúan titkos dokumentumok szerint az NSA 2008 óta (mióta a Kongresszus megnövelte a hatalmát) évente több ezerszer megsértette az adatvédelmi törvényeket, és túllépett a hatáskörén. Ez azokból az iratokból derült ki, amiket Edward Snowden adott a Washington Postnak.

Egy belső vizsgálat szerint az NSA 2011. május és 2012. május között csak Washington környékén 2776-szor tett ilyet. Többnyire egyébként véletlenül lépték át a határt.

Az egyik esetben 3032 amerikai állampolgár vagy zöldkártyás híváslistáit tárolták el, tehát az NSA igazgatója hazudott, amikor azt állította, hogy nem tárolnak el információkat amerikai állampolgárokról. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.