Somogyi Ábel egy hónapja még vidámnak tűnt

bűnügy
2013 augusztus 16., 10:20

A Móricz Zsogmond körtéri lövöldözés gyanúsítottja, Somogyi Ábel ügyvédje, Futó Barnabás éppen nyaral, így még nem tudott beszélni védencével, akit tudomása szerint éppen most hallgatnak ki a rendőrök. Mivel ő nincs jelen, rákérdeztünk, hogy ez gyanúsítotti- vagy tanúmeghallgatás. Futó szerint gyanúsítotti, de Somogyi valószínűleg nem fog vallomást tenni ügyvédje távollétében.

Azt nem tudja, hogy Somogyi mit mondott a kihallgatáson.

Azt sem, hogy ő követte-e el.

Futó utoljára egy hónapja, az első fokú ítélet kézhez vételekor találkozott Somogyival. Akkor "nem tűnt fel, hogy probléma lenne vele".

Vidám volt. Szabadlábra helyezése, 2011 novembere óta nem volt baj vele,

mondta.

Az Origó Futóra hivatkozva azt írta, hogy Somogyi megtarthatta fegyverviselési engedélyét. Futó szerint ő fogalmazott pontatlanul, ebből eredhet a félreértés. Somogyinak régebben, az előző eljárás előtt volt fegyverviselési engedélye, de azt az eljárás során bevonták. Azaz most legálisan nem tarthatott volna magánál fegyvert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.