Négyszáz gigás Wikileaks biztosíték

politika
2013 augusztus 17., 12:06

Három torrentet pakolt fel a Facebook oldalára a Wikileaks. A fájlok összesen több mint 400 giga helyet foglalnak, és persze le vannak kódolva.

Az ilyen "biztosítékoknak" elvileg az az értelme, hogy sokan letöltik őket, a Wikileaks meg azzal revolverezhet valakit, hogy ha cseszegetik őket, akkor kiadják a kulcsot az állományokhoz, és a sok titkos adat nyilvánosságra kerül. Szerintem mondjuk nincs túl sok értelme (a SuperDaE nevű hackernek sem jött be a módszer), mindenesetre akinek van egy csomó felesleges sávszélessége, az erre megtalálja őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.