A II. Felvidéki Ministráns Olimpián mindenki nyert!!44!!!44

vallás
2013 augusztus 21., 16:32

Ma nincs közleménynap, ráadásul ez még a múlthéten került ki a kormany.hu-ra, de muszáj elolvasni, annyira jó.

Az olimpiai szellem, a barátságos, tét nélküli versenyzés és a közösségi hitélet gondolata hívta életre az immár második alkalommal, augusztus 13. és 16. között megrendezett Felvidéki Ministráns Olimpiát. Az esemény zárónapján Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár látogatott el a fiatalokhoz.

„Nem szabad, hogy a feledés homályába vesszenek az ilyen rendezvények, ahol egyformán fontos a sport, a hit és a közösség, ahol a fiatalok nyugodt körülmények között, gyönyörű környezetben, önfeledten sportolhatnak. Ez a szórakozás legtisztább és legbiztonságosabb formája” – szólt Kiss Norbert. A helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy vannak még olyan menedékhelyek, amilyen a nagykéri olimpiai falu is, ahol minden résztvevő győztes, hiszen nem csak a számítógép és az internet előtt tölti el a szabadidejét.

Hangsúlyozta: erős, értékeiben és hitében is tudatos ifjúságra lehet igazán erős nemzetet építeni, amely a szülőföldön történő boldogulás záloga is egyben, legyen szó a Felvidékről vagy a határon túli, magyarlakta területek bármelyikéről. „A kormány és mindannyiunk felelőssége abban áll, hogy a fiatalokat ezekben az értékekben megerősítsük és segítő kezet nyújtsunk számukra, amikor arra szükségük van” – mondta el Kiss Norbert.

A Felvidéki Ministráns Olimpián az Úr szolgálatában álló, határainkon innen és azokon túl élő fiatalok különböző sportágakban – labdarúgás, sakk, röplabda, asztalitenisz – és ministráns kvíz keretében mérhették össze erejüket és tudásukat. A zárónapon a döntőkkel, ünnepi menettel és főpapi szentmisével, felejthetetlen élményekkel gazdagodva, a gyors viszontlátás reményében búcsúztak a résztvevők egymástól és a nagykéri olimpiai falutól.

(Emmi, Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.