Az orvos is hibázott a halálra éheztetett agárdi gyerek ügyében

bűnügy
2013 augusztus 21., 11:35

Az ombudsman szerint nem tett eleget jelzési kötelezettségének az a gyermekorvos, aki az áprilisban Agárdon halálra éheztetett gyermeket kilenc hónapos koráig ellátta.

A gyermekorvos a gyermeket annak kilenc hónapos koráig ellátta, azt követően kétszer, telefonon beszélt a gyermek nagyapjával. Ezután a család nem kereste őt. A kapcsolat megszakadását a gyermekorvos aggályosnak tartotta ugyan, de a gyermekvédelmi törvényben foglalt jelzési kötelezettségének nem tett eleget. Mulasztása sértette a gyermek védelemhez és gondoskodáshoz, végső soron az élethez való jogát.

Ezt állapította meg Szabó Máté. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.