Mubarak szabad

külföld
2013 augusztus 21., 11:00

mubarak1

Egy egyiptomi bíróság elrendelte Hoszni Mubarak 2011 februárján megbuktatott elnök szabadlábra helyezését, és még ma elhagyhatja a börtönt. Már hétfőn lehetett tudni, hogy az ügyészség ejtette a korrupciós vádakat ellene, ezért 48 órán belül elengedhetik.

A 85 éves Mubarakot, aki 1981 óta irányította az országot, belügyminiszterével együtt tavaly életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték az egyiptomi arab tavasz alatt alkalmazott rendőri erőszakért és több száz tüntető haláláért. Az ítélet ellen mind az ügyész és a védelem is fellebbezést nyújtott be, a másodfokú tárgyalást még nem tűzték ki.

Mivel Mubarak már több mint két éve van börtönben, letöltötte azt a maximális időt, ameddig egy ember Egyiptomban az őrizetbe vételétől számítva a jogerős ítélet kimondásáig fogva tartható.

Egyiptomban a katonai puccs óta elég rossz a helyzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.